Insectenbestrijding

P2 – Professioneel gebruik Nummer: 14.2.09401

Elk jaar weer zien we hagen die op zeer korte tijd van mooi groen naar een dof groenig bruin evolueren om daarna kale of bruine plekken te gaan vertonen. Dit komt het vaakst voor bij beuken-, taxus- en coniferenhagen en klimop.

Dit probleem kent diverse oorzaken, maar is het vaakst te wijten aan spint, mijten, schild- en dopluizen. Deze beestjes zijn vaak niet zichtbaar met het blote oog maar kunnen heel wat schade aanrichten.

Een jaarlijkse behandeling van uw hagen kan dus veel leed voorkomen. Bij een eerste behandeling adviseren wij om dit in de winter te doen en daarna in de lente een herhaling toe te passen. In de winter spuiten we een minerale olie, een 100% natuurproduct, die verhinderd dat 90% van de eitjes opengaan in de lente. Om de resterende 10% dan aan te pakken is een 2de behandeling in de lente noodzakelijk. Wij werken hier met professionele producten die particulieren niet in de handel kunnen kopen. Het spuiten op zich gebeurt dan ook met een professionele installatie die ervoor zorgt dat we tot diep in de hagen kunnen doordringen.

Het niet behandelen van dit probleem resulteert vaak in het afsterven van de haag met kale plekken tot gevolg. Opnieuw aanplanten is dan noodzakelijk en vraagt opnieuw jaren om een mooie haag te vormen

Bezit van Fytolicentie P2 Professioneel gebruik regnr: 14.2.09401

Laat ons voor uw tuin zorgen

Bel ons op 089 35 13 49 of neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.